Çatınızı Enerji Santraline Dönüştürün

Güneş enerjisinden faydalanarak işletmenizin ihtiyaç duyduğu elektriği üretebilirsiniz.
30 yıl kullanım ömrü olan güneş enerjisi sistemleri ile;

Tasarruf Edin
Tasarruf sağlayabilir, elektrik zamlarından etkilenmeden üretiminize devam edebilir hatta ürettiğiniz fazla elektrikten kazanç sağlayabilirsiniz.
Yenilenebilir Enerji Üretin
Güneş enerjisi ile çevre ve doğa dostu elektrik üretimi yapabilirsiniz.

Teklif Al

Güneş enerjisi ile elektrik üretimi Dünya’da giderek yaygınlaşan, örneklerini artarak gördüğümüz yenilikçi bir uygulamadır. Ülkemizde yapılan düzenlemelerle birlikte kendi elektriğinizi üreterek tasarruf etmeniz mümkündür.

Güneş panelleri, üzerine düşen gün ışığını doğrudan elektrik enerjisine dönüştürebilir.
“Fotovoltaik Etki” denilen bu sistem sayesinde başka hiç bir enerji çevrimi olmadan ve herhangi bir atık oluşmadan ihtiyacınız olan elektriği üretebilirsiniz. Güneş panelleri tarafından üretilen elektrik enerjisi “inverter” cihazları tarafından kullanılabilir şebeke formatına çevrilirler. Artık üretip şebeke formatına dönüştürdüğünüz elektriği tüketimlerinizde kullanabilir, fazla ürettiğiniz elektriği çift yönlü sayaçlar aracılığı ile şebekeye iletip gelir elde edebilirsiniz.



Yasal Mevzuat

Ülkemizde Güneş enerjisinden elektrik üretimi “Lisanssız Elektrik Üretim Mevzuatı” kapsamında yapılmaktadır. Tüm elektrik aboneleri uygun şartlar altında kendi tükettikleri elektriği karşılamak amacı ile sistem kurabilmektedir.

Elektrik üretmek için izlenecek yasal adımlar;
-Bölgenizdeki dağıtım şirketine başvuru yapılması
-Enerji müsaadesi alındıktan sonra sistemin elektrik ve statik projelerinin hazırlanması
-Onaylanan projeler doğrultusunda sistem kurulumunun gerçekleşmesi
-Santralinizin resmi kabulleri yapılarak elektrik üretiminin başlaması.

Yukarıda kısaca özetlenen bu süreç 3-6 aylık bir zaman diliminde tamamlanmaktadır.


Neden AtakGES ?


default
1
İhtiyacı Doğru Tespit
Sizin önceliklerinizi biliyoruz. Doğru bir değerlendirme ve planlama ile en uygun enerji santrali projesi hazırlıyoruz. Maliyet ve yüksek verim dengesini koruyan akılcı çözümler üretiyoruz.
solatec-15
2
Akıllı Kurulum
AtakGES’in kurulumunu gerçekleştirdiği güneş enerji santralleri özel yazılımlar ile uzaktan takip edilebilir. Böylece güneş enerji santralinizin performansını anlık olarak izleyerek kazancınızı takip edip verimliliğinizi kontrol altında tutabilirsiniz.
solatec-05
3
Kurumsal ve Profesyonel Hizmet
AtakGES, sektöründe lider olmak, dünyadaki yenilikleri takip edip güncel bilgiler elde etmek ve bu bilgilere göre üreterek sektördeki rakiplerine üstünlük sağlamayı hedeflemiştir. Türkiye’nin önde gelen mühendislerinden oluşan deneyimli kadrosu ile kurduğu kurumsal yapı ve profesyonel hizmet anlayışı sayesinde yenilenebilir enerji santralleri inşa eder.
Atak Çatı - 1


Bizimle Hemen İletişime Geçin

 0 (236) 233 28 88

İndirilebilir İçerikler

Şirket Ges Rapor


Şirket Kataloğu

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Sıkça Sorulan Sorular
Güneş Paneli Nedir?
PV paneller olarak da bilinen güneş panelleri, güneşin enerjisini yakalayarak , elektrik enerjisine dönüştürür. Güneş panelleri, birçok güneş hücresinin bir araya gelmesiyle oluşur.
İnverter Nedir?
Güç çevirici, AC Sürücü ya da Değişken Frekanslı Sürücü (VFD) olarak da anlandırılabilirler.
Inverterler, temel görevi doğru akımı (DC) alternatif akıma (AC) çevirmek olan elektronik cihazlardır.
On Grid ve Off Grid Sistem Arasındaki Fark Nedir?
On-Grid Sistemler , şebekeye bağlı sistemlerdir. Bu sebeple yalnızca elektrik şebekesiyle birlikte kullanılabilirler. Enerjinin fazlası, depolama alanı bulunmadığı için depolanamaz. Üretilen enerjinin yetersiz kaldığı durumlarda, şebeke devreye girecek ve sistemi besleyecektir.
On-Grid Sistemler, büyük boyutlarda kurulabileceği gibi, ev tipi elektrik ihtiyaçlarını karşılamak için düşük güçte de kurulabilir.
On-Grid sistemlerde, üretilen enerjinin fazlasının şebekeye aktarımı mümkündür.

Off-Grid Sistemler ise şebekeye bağlı olmayan sistemlerdir. Bu sebeple, üretilen enerjinin akü, batarya vb. yerlerde depolanması gerekir. Temel olarak orta ve düşük güçte enerji talebini karşılamak için tercih edilir. PV panel üzerinden üretilen enerjinin fazlası, depolama amacıyla kullanılan akü ve batarya üzerinden kullanılır.
Off-Grid sistemler genellikle şebeke hatlarının bulunmadığı köy, yayla gibi kırsal bölgelerde kullanılır.
Sistem Nasıl Çalışır?
With any financial product that you buy, it is important that you know you are getting the best advice from a reputable company as often you will have to
Sistem kurulunca artık elektrik faturası ödemeyecek miyim?
With any financial product that you buy, it is important that you know you are getting the best advice from a reputable company as often you will have to
Sistem Kurulum Süresi Nedir?
Çağrı belgesi için ilgili dağıtım şirketine yapılan ilk müracaattan itibaren başlayıp , sistemin kurulup, geçici kabulün ve bağlantı anlaşmasının yapılmasıyla biter.

Sistemin kurulu gücüne bağlı olarak maksimum 1 yıl içinde biter.

Çağrı belgesinin alınması ortalama 2 ay sürmektedir.
Enerji Üretim ve Tüketim Değerleri Nasıl Takip Edilir?
SCADA sistemi üzerinden online olarak takip edilebilir.
Sistem Ortalama Amortisman Süresi Nedir?
Müşterinin elektrik tarife grubuna ve kullandığı elektrik miktarına göre değişmekle birlikte, ortalama 2 ila 5 yıl arasıdır.
Sözleşme Gücü Nedir?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın resmi açıklamasına göre, sözleşme gücünü şu şekilde tanımlamıştır:
“Abonenin talebi üzerine kullanacağı kabul edilen ve sözleşmesinde çekilmesi veya verilmesi konusunda belli hükümler konulmuş bulunan güç miktarıdır.”
Sistemin Kaç Sene Ömrü Vardır?
PV panellerin ömrü ortalama 20-25 yıl kadardır. Bu süre, periyodik kontrollerin yapılıp yapılmamasına, iklim şartlarına ve diğer dış etmenlere göre değişebilir. Bu süreden sonra da paneller elektrik üretmeye devam edecektir; fakat verimliliklerinde ciddi bir düşüş yaşanır.

Kullanıma bağlı yıpranma sebebiyle beklenebilecek en yüksek kayıp , yıllık maksimum %5 kadardır.
Eğer sorularınızın yanıtlarını bulamadıysanız bizimle hemen iletişime geçin: 

İletişim